Menu:

Aqui podras saber tot el que vulguis sobre les olimpiades de seul l'any 1988

Historia

Quan es va prendre la decisió en 1981 de donar a Seül l'organització dels jocs, Corea del Sud era un país amb un règim dictatorial, però la pressió local i internacional va aconseguir que es convoqués a eleccions. Si bé hi va haver intents per compartir l'organització amb Corea del Nord, al final aquest país va decidir no participar. En la seva decisió se li van unir Cuba, Etiòpia i Nicaragua. Malgrat d'això, la participació en nombre de països va superar la suma de països participants en les dues cites|citacions olímpiques anteriors i els habitants de Corea del Sud van poder donar a conèixer el seu país i la seva hospitalitat.

Les instal·lacions olímpiques van incloure el Complex esportiu de Seül d'un milió de metres|metros quadrats que integrava l'estadi olímpic, els palaus de basketball i boxa i les instal·lacions per a l'hipisme i el beisbol. L'altra gran seu va ser el Parc Olímpic que incloïa la piscina olímpica, el gimnàs, el velòdrom i els pavellons per a esgrima i aixecament de pesos.

La cançó oficial dels Jocs va ser "Hand in hand" del grup Koreana.

Durant la cerimònia d'obertura es van presentar grups de ballarins de tots els països on van ocórrer els Jocs Olímpics. Es van importar coloms blancs especialment per ser alliberades en aquesta cerimònia.

Durant la cerimònia de cloenda, dones coreanes van lliurar espelmes|veles a les dones espanyoles per simbolitzar el canvi de seu de l'Olimpíada.

La mascota anomenada Hodori, representava un llegendari tigre de les tradicions coreanes